onsdag, januari 05, 2022

2021 blev också ett annorlunda år! Jag hade förhoppningen att det skulle bli ”som vanligt” och att det skulle vara tävlingar och körning som tidigare men så blev det inte. Min plan att kunna köra extremtävlingen Erzberg i Österrike blev det tyvärr inget av med – tävlingen ställdes in pga Covid”. Norska Norseman kördes inte heller och med de Corona-regler som var för inresa till Finland blev det ingen resa till ”SISU” heller. Började i alla fall året med en Östra-tävling hos hemmaklubben Sala MSK som rullade på helt OK.

SM 2021 blev det försenad start på – och jag fick inte riktigt igång körningen på de deltävlingar jag körde. SM börjar bli riktigt snabb körning på vissa sträckor och det krävs mycket träning för att vara så förberedd som man behöver. Med familj och heltidsjobb räcker inte riktigt tiden för den träning som krävs. Proven som är lite bökigare känns ofta ganska bra – men tyvärr räcker det inte till för att vara med och slåss i täten så det blev en ganska blygsam totalplacering i år.
Ingen resa till Erzberg men väl till Stenungsund och extremtävlingen ”The Bahusian”! Som vanligt trevligt anordnad – och med ny bana i år. Kvaltävling dag 1 och efter de heaten låg jag 4:a. Huvudtävlingen kördes 4 timmar, låg 5:a efter 2,5 tim och var sedan 7:a i mål. ”Battle of Vikings” blev nästa tävling. Även här kördes kvalheat om startposition och jag körde till mig 5:e startposition för huvudtävlingen. Tuff tävling – rejält utmanande, som det ska vara. Kom i mål på en 14:e plats så kommer ladda ordentligt för nästa år och en bättre placering!
Ganska häftig känsla när man tänker tillbaka på hur mycket jag fått uppleva i och med att jag började köra en 50ccc Honda när jag var fem år! Körde min första "riktiga" tävling 1993 - Mälarfräsen i Strängnäs. Gillade det skarpt så där började det! Motocross som gällde och jag körde Mälarfräsen, olika tävlingar o cuper, USM-cross på 80cc. Många tävlingar varje år med crossen blev det!
Gick upp på 125 året jag fyllde 16 och hamnade direkt med eliten - ingen ungdomsklass då. På "stor" cykel körde jag JSM med bästa resultat total 9:a JSM-2/3 2002, (deltävlingsresultat 5:a). Körde SM flera år och stod på startlinjen med Petri Järvelä, Jonny Linde, André Nilsson och andra toppförare! Körde Lag-SM/Elitserien för Göta MS flera år
2006 gick jag över till att köra enduro på en Suzuki 450cc. Testade SM och hade placeringarna 8-4-2-1 på deltävlingarna vilket gav ett JSM-silver. Vid samma tävling, Hammarbypokalen i Västerås, kördes Lag-SM och vi i Göta MS-laget tog Guld! Kände direkt att enduron passade mig och har sedan dess kört på med de förutsättningar jag haft.
Fick 2006 erbjudande (med kort varsel) att köra SixDays på Nya Zeeland med Team Östra - fick tyvärr inte ihop det men när en ny chans dök upp 2007, men SixDays i Chile tackade jag glatt ja! Enorm upplevelse och vårt lag (Fritz Andersson, Tobias Burman och jag) placerade oss som 5:a. Körde sedan SixDays ytterigare 4 år - Grekland, Portugal, Mexico och Finland. Fantastiska minnen - så tacksam att jag fått chansen att köra! Hade fem målgångar och körde till mig 3 Guldmedaljer (på prestation - 2 tävlingar hade jag en dag bruten). I Mexico var vi 3:a med laget (Kristoffer Jönsson, Jonas Karlsson och jag) och individuellt var jag 3:a i klassen och 8:e totalt klubblagsförare och främsta Husqvarnaförare. Bild från Arlanda när vi kom hem. Samtliga SixDays körde jag Husqvarna med suverän hjälp av Klas på Halvars Motor Men det absolut bästa med SixDays var att jag träffade min fantastiska fru när vi var i Grekland! (tur att benbrottet läkte i tid!)
Körde också två VM-deltävlingar i Östersund - som kördes som vintertävlingar
Ett antal Stångebro och Ränneslätt har också genomförts - Bra starter flera gånger. På bilderna Ränneslätt
SM har jag kört fulla säsongen (förutom enstaka tävlingar pga skada) med höjdpunkt deltävlingsseger och några 2:a och tredjeplatser.
ExtremenduroSM kördes som ett jättekul arrangemang i samband med SM-veckan. Visades på TV på bästa sändningstid - synd att tävlingen inte genomförts senaste åren
Började köra extremenduro 2018 och tävlingsformen passar mig kanon! Var första året 4:a i Nordiska ExtremEnduroCupen.
Har bivit tre starter i Novemberkåsan - och tre målgångar.
Ganska häftig känsla – började tävla 1993, kört ”fulla” säsonger alla år, och är fortfarande så åk- och tävlingssugen när det drar ihop sig till nytt år! 2022 kör jag KTM för Team Hojbutiken och hoppas jag på ett roligt tävlingsår med fokus på extremenduro där det kommer bli en extremserie i Sverige. Hoppas också på internationell start och har redan nu siktet inställt på Novemberkåsan i Bollnäs. Stort Tack Marco - Berna Racing för du alltid finns där när man behöver den där värdefulla extrahjälpen och goda råd, Lars Romeling - Västerås Osteopatklinik = kroppen i trygga händer, Ethen Italy - bästa för att se bra ut med snygga goggles, SN Fordonsinredning - tack för support med ledighet när jag behöver (vill du ha bra inredning i din bil - kontakta SN), LA Hästkraftkonsult - kombinerade hästkrafter, Hojbutiken - för bra service, Team Hojbutiken och teamchef Jonny - nytt år på G, Familjen - Jessica och min barn för jag har stödet att ägna mig åt körnngen - Ni är bäst!, Mamma och pappa för ni alltid funnits där Jag hoppas vi ses på banorna 2022! Ta hand om er! Hälsningar Patrik

Inga kommentarer: