onsdag, augusti 22, 2007


Hej!
I helgen körde jag EM i Finland. Jättekul! Åkte dit i onsdags kväll med färjan till Åbo och sedan bil till Heinola. Landade in i Lahti på vägen där vi hyrt en stuga på en camping.
Torsdag och fredag gick jag spåren och på torsdags em hade vi genomgång med vår prerider, Thomas Gustafsson. Jättebra genomgång och och man såg verkligen fram mot tävlingsdagarna.

Varje varv var 60 km och det kördes 3 varv varje dag. Dagarna började med enduroprovet ganska på en gång. Första dagen togs ingen tid på det första provet. Sedan var det en transport upp till timecheck innan crossprovet, och därefter transport tillbaka till motorstadion. En hel del av transporten var på allmän väg så det gällde att ha koll på hastighetsbegränsningarna. Endurospåret var varierat underlag med en hel del sten, backar och crossbana. Crossprovet gick på gräs, i skoge och på fält där det ännu inte var tröskat. Jättekul prov båda.

Första dagen kom jag 8:a i klassen (E3) men räknades som 7:a i EM eftersom Tarkkala, som vann, inte får tillgodoräkna sig EM-poäng.
På de olika delproven var jag 7, 13, 8, 6, och 2:a!. Endast Tarkkala för sig på ett crossprov i EM - känns gott kan kan jag säga.

Dag 2 var det samma resultat 8 i klassen och 7:a - EM, endast 4,5 sek efter placeringen före. På proven blev det 9, 7, 8, 5, 7 och 3:a. Missade lite tid på första och andra vändan på crossprovet eftersom jag vurpade båda gångerna alldeles innan mål - tyvärr för tiden var bra fram till dess. Sedan tyvärr även en vurpa på enduroprovet med en bra tid på gång.
Men jag är nöjd med resultatet. Och det var den första utomlandstävlingen för mig och jag ser redan fram mot nästa.

Bilder från Finland kommer om ett tag på hemsidan. Blev inte så mycket taget på proven men lite runtomkring iallafall.
I helgen är det SM i Njurunda så håll tummarna.

Ha det bra så syns vi! Hälsningar Patrik

Inga kommentarer: